Türkiye ’nin Pratik ve en güzel yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Borani (havuç-kabak) Tarifi ile sizlerleyiz. Bu yapımı kolay mezenin, lezzetide bir harika, diğer katagorisinden birbirinden şık sunumlu aynı zamanda leziz meze tariflerimize ulaşabilirsiniz. Kabak ve havucun karma lezzetine dayanamayacaksınız, süzme yoğurdun içine kattığı nefasete inamayacaksınız. Sofralarımıza farklı bir hava verir mezeler, çogu zaman görüntüsünü bozmamak için kıyamazsınız yemeğe.
Farklı bir tat isterseniz Borani (havuç-kabak) Tarifini yapmanızı tavsiye ederiz. Şerbetli tatlı tariflerine yeni tarifler eklendi, bilginize. Yeni pasta tariflerimiz var. Yeni eklenen köfte tariflerimiz gördünüz mü? Sabah kahvaltısı için hazırladığımız birbirinden güzel poğaça tarifleri eklendi, bakmanızı öneririm. Mevsimine göre reçel tarifleri eklendi bilginize. Afiyetle, kolay gelsin…
Borani (havuç-kabak) Tarifi için malzemeler
2 tane havuç
1 tane kabak
8-9 çorba kaşığı süzme yoğurt , azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
2 çorba kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz tercihen deniz tuzu
Borani (havuç-kabak) Tarifi
Rendenin iri tarafı ile kabak ve havucu rende yapalım.
Bir tavaya biraz yağ alalım, kabağı ilave edelim suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Ayrı bir tavaya yağı alalım, havuçları kavuralım.(rengi dönünceye kadar)
Kavurduğumuz kabak ve havucu Bayanştırma kabına alalım, üzerine ezdiğimiz sarımsağı, mayonez, tuz ve yoğurdu ilave edelim iyice Bayanştıralım. Son olarak cevizleri ekleyelim Bayanştıralım servis tabağına alalım.
Üzerini iri cevizlerle süsleyelim ve soğuk servise sunalım.
Afiyet olsun….
2 tane havuç
1 tane kabak
8-9 çorba kaşığı süzme yoğurt , azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
2 çorba kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz tercihen deniz tuzu
Rendenin iri tarafı ile kabak ve havucu rende yapalım.
Bir tavaya biraz yağ alalım, kabağı ilave edelim suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Ayrı bir tavaya yağı alalım, havuçları kavuralım.(rengi dönünceye kadar)
Kavurduğumuz kabak ve havucu Bayanştırma kabına alalım, üzerine ezdiğimiz sarımsağı, mayonez, tuz ve yoğurdu ilave edelim iyice Bayanştıralım. Son olarak cevizleri ekleyelim Bayanştıralım servis tabağına alalım.
Üzerini iri cevizlerle süsleyelim ve soğuk servise sunalım.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)