11 Aralık 2016 Pazar

Katmer Tatlısı Tarifi


Gerekli malzemeler
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket karbonat
Yeteri kadar un
Aralarını  yağlamak için 2 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
Üzeri için malzeme
File fındık, badem, fıstık
Yapılışı


Katmer Tatlısı Tarifi
Tatlıyı yapmaya şerbetinden başlayalım. Bir tencerenin içine su ve toz şekeri koyun ve kaynaması için ocağa alın. Şerbet kaynamaya başladığında bir dilim limonun suyunu sıkın ve 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuması için kenara kaldırın.
Derince bir Bayanştırma kabına yoğurt, sıvı yağ, karbonat ve yumurtaları koyun ve mikserle iyice çırpın. Üzerine irmiği ve unu da ilave edip yoğurmaya başlayın.Ortalama 10 dakika yoğurmanız yeterli gelecektir.
Ardından mutfak tezgâhını unlayıp hamuru çok çok ince olacak şekilde açın. Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağını dökün ve elinizle her yerine iyice yayın. Yağlanmış hamuru rulo olacak şekilde sıkı sıkı dolayarak sarın. En son ucunu ıslatın ki hamur yapışsın ve açılmasın. Son yeri alta gelecek şekilde bir tepsiye alın ve buzdolabında 15 dakika dinlenmek üzere kaldırın.
15 dakika sonra buzdolapdan çıBayanp serçe parmağı kalınlığında dilimler halinde kesin.
Bol sıvı yağ koyduğunuz kızartma tenceresinde nar gibi kızarana kadar kızartın ve kevgirle alıp ilk başta yaptığınız şerbetin içine atın.
Katmer tatlısı şerbetini çekince servis tabağına alın.
Üzerine file fındıkları, bademleri, fıstıkları serpip servis edin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)