18 Aralık 2016 Pazar

Pırasa Dolması Kıymalı


Malzemeler
5 adet kalın dolmalık pırasa 2 orta boy soğan 250 gr kıyma 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 3 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1 kahve fincanı pirinç Terbiyesi; 1 yumurta 1/2 limon suyu 1/2 bardak su
Tarif
Pırasaların köklerini ve yeşil kısımlarını kesin Beyaz olan gövdeyi 6 cm boyunda doğrayın ve uzunlamasına biraz kesin ortadaki göbek kısmını çıkartın Kalın beyaz yaprakları kaynar tuzlu suya atarak bir iki dk haşlayıp süzgece alın İnce doğranmış soğanları, 1 kaşık yağla hafifçe börttürün Yıkanmış pirinç, tuz ve 1/2 bardak su katıp suyunu çektirin Ilık duruma gelince kıyma, salça, kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber ve bir yumurta akı katıp karıştırın Pırasa yapraklarına birer tatlı kaşığı içten koyup uçlarını kapatın ve düz bir tencereye dizin 1 kaşık yağ ve 2 bardak su koyup kısık ateşte pişirin Yumurta sarısı, limon suyu ve suyla hazırladığınız terbiyeyi üzerine döküp indirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)