Malzemeler
5 adet kalın dolmalık pırasa 2 orta boy soÄan 250 gr kıyma 2 yemek kaÅıÄı tereyaÄı veya margarin 1 yemek kaÅıÄı domates salçası 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 3 çay kaÅıÄı tuz 1/2 çay kaÅıÄı karabiber 1 kahve fincanı pirinç Terbiyesi; 1 yumurta 1/2 limon suyu 1/2 bardak su
Tarif
Pırasaların köklerini ve yeÅil kısımlarını kesin Beyaz olan gövdeyi 6 cm boyunda doÄrayın ve uzunlamasına biraz kesin ortadaki göbek kısmını çıkartın Kalın beyaz yaprakları kaynar tuzlu suya atarak bir iki dk haÅlayıp süzgece alın Ä°nce doÄranmıŠsoÄanları, 1 kaÅık yaÄla hafifçe börttürün YıkanmıŠpirinç, tuz ve 1/2 bardak su katıp suyunu çektirin Ilık duruma gelince kıyma, salça, kıyılmıŠdereotu, maydanoz, karabiber ve bir yumurta akı katıp karıÅtırın Pırasa yapraklarına birer tatlı kaÅıÄı içten koyup uçlarını kapatın ve düz bir tencereye dizin 1 kaÅık yaÄ ve 2 bardak su koyup kısık ateÅte piÅirin Yumurta sarısı, limon suyu ve suyla hazırladıÄınız terbiyeyi üzerine döküp indirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)