Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en güzel yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Diyet Supangle Tarifi ile sizlerleyiz. Diyet tatlı tarifleri serimize devam ediyoruz, amacımız diyabetti ve diyet yapan kişileri bazı lezzetlerden mahrum etmemek. Evde sevdiklerinize tatlı yaptığınız zaman siz neden mahrum kalasınız, sizinde yiyebileceğiniz bir tarif olmalı. Evet gönül rahatlığı ile tarifi uygulayıp, sağlıgınızı riske atmadan zevkle yiyebileceğiniz sütlü tatlılardan biri.
Diyet Supangle Tarifini yaptık, şimdi sıra geldi sevdiklerimize akşam menüsü hazırlamaya. Size birkaç tane önerim olacak, sebze yemeği tariflerinden şöyle zeytinyağlı hafif bir tarife ne dersiniz. Buğün hafif tatlarla açtık günü, şöyle bir çorba tariflerinden hafif bir çorbaya hayır demezsiniz sanırım. Çocuklarımız için, fırında makarna tarifi harika olacaktır. Biz biraz uzak duralım fırında makarna tarifinden. Bizim tatlımız hazır, şöyle tatlı tarifleri katagorisinden muhallebili bir tarif evdekilere güzel bir süpriz olur. Afiyetle, kolay gelsin.
Diyet Supangle Malzemeleri:
500 gr. light süt
100 gr. tatlandırıcı
25 gr. kakao (%10 kakao yağı kullanılan koyu renkli kakao)
100 gr. şekersiz sütlü çikolata
50 gr. beyaz un
Çikolata hariç tüm malzemeler soğukken Bayanştırılır. Daha sonra ocağın üzerinde sürekli Bayanştırılarak pişirilin Kaynamaya başladıktan sonra 3-5 dakika daha Bayanştırılarak koyulaşması sağlanır. Bayanştırma işleminin, kremanın dibinin tutmaması için hızlı yapılması gerekir.
Krema piştikten sonra, tencerenin ısısı ile yanmasın diye başka bir tencereye alınır. Burada eli yakmayacak sıcaklığa gelene kadar soğuması beklenir. (40-45 derece) Daha sonra çikolata eklenir ve eriyene kadar Bayanştırılır. Çikolatayı çok sıcakken eklerseniz çikolata yanacaktır. Supangle kreması hazırdır. Eğer sadece krema olarak servis yapmak isterseniz, sıcakken kaselere koyulur ve önce oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Ardından soğutulmak üzere buzdolabına koyulur
Supangleyi altında kek ile yapmak isterseniz aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz.
150 gr. supangle sosu
5 gr. pandispanya kek
5 gr. bütün Antep fıstığı
20 gr. ekler kreması
Diyet Supangle Tarifi
Supangleyi servis yapacağınız kasenin dibine önce ekler kreması, arkasından 3-5 adet bütün Antep fıstığı bunların üzerine de ufak bir parça pandispanya konulu. Daha sonra, hazırlanmış olan supangle sosu, çikolata henüz erimişken ve sos hâlâ ılık halde iken pandispa | kekinin üzerine dökülür. Supanglenin üzerine toz Antep fıstığı ile dekor yapılır.
Not: Kaynak olarak Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak ’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)