1 Ocak 2017 Pazar

Ekmek Üzerine Sürülen Sos Tarifleri


Özellikle kahvaltı sofralarının baş tacı olan Ekmek Üzerine Sürülen Sos Tarifleri ile sizlerleyiz. Akşam çaylarınızın yanına da pratik tuzlu atışmalıklar olarakta kullanabilirsiniz. Ekmeklerin üzerine sıkarakta bu sosları kullanabilirsiniz, eğer elinizin altında sıkma torbanız yoksa, size evde yapabileceğiz sıkma torpasını yapmanızda yardımcı olabiliriz. Kilitli buzdolabı poşetlerinden sıkma torbası yapabilirsiniz, üçgen kısmını keserek sıkma ucu oluşturalım. Bir su bardağının içine torbayı yerleştirelim, sosu bu torbanın içine dolduralım. ucunu sosunuzun niteliğine göre açabilirsiniz. Hazırladığınız soslarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz, soslarınızı ister bıcakla ekmeklerinizin üzerine sürün, isterseniz evde yaptığınız pratik sıkma torbasını ekmeklerinizle buluşturun. Bu nefis ve bir o kadar da yapımı kolay Ekmek Üzerine Sürülen Sosların yapım aşamaları ve malzeme listesini yazımızın devamında bulabilirsiniz, kolay gelsin. Evinizden huzur, sofralarınızdan bereket eksik olmasın.
Domatesli Salçalı Sos Malzemeleri
10-150 gram yağlı Ezine beyaz peynir
6-7 çorba kaşığı domates salçası
1-2 çorba kaşığı biber salçası
1-2 çay kaşığı kekik
1-2 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1-2 çay kaşığı kimyon
5-6
5-6 adet çavdarlı tost ekmeği
Bir tutam, maydanoz
Domatesli Salçalı Sos Tarifi
Peyniri çatalla ezeelim, genişce bir kaba alalım üzerine salçayı ilave edelim Bayanştıralım. Üzerine baharatları sırası ile karabiberi, kekik, kimyon, ince kıyılmış maydanoz ve pul biberi ekleyelim Bayanştıralım. Çavdarlı tost ekmeklerini istediğiniz boyutta keselim, ekmek ve sosu sofraya götürelim.
Ekmek Üzerine Sürülen Sos Tarifleri
Cevizli Tahinli Tarator Sos Malzemeleri
200-250 gram süzme yoğurt
50 gram, tahin
Yarım, limonun suyu
Bir tutam, dereotu
2 çorba kaşığı, galeta unu
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
40 gram, ceviz içi
5-6 adet çavdarlı tost ekmeği
Süslemek için
Bir miktar, dereotu
Kırmızı biber
Cevizli Tahinli Tarator Sos Tarifi
Derin bir kapa süzme yoğurdu alalım, üzerine galeta ununu ve tahini ilave edelim. Üzerine ayıklanmış, yıkanmış dereotunu ilave edelim, dövülmüş sarımsağı ilave edelim tüm malzmeyi blenderden geçirelim. Cevizi ilave edelim tekrar Bayanştıralım, Cevizli Tahinli Tarator Sos hazır, çavdarlı ekmekleri dilediğiniz boyutta keselim, ekmeklerin üzerine sürerelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)