1 Ocak 2017 Pazar

Tereyağlı Patates Ezmesi Tarifi


Merhabalar e-tarifler.com takipçileri ve ziyaretçiileri! Doyurucu ve şeker oranın yüksek patatesin sunumu adeta sizi büyüleyecek. Tereyağlı Patates Ezmesi yemediyseniz bu tat damağınızda kalacak. Bir akşam Tereyağlı Patates Ezmesini yapmalısınız. En lezzetli şekliyle patates püresini yeniden tatlandırdık. İçerisindeki baharatları oldukça aroma verecek. En pratik yemektir. Sunum önerisi için de baharatlarını Bayanştırmamanızdır. Favori yemeğiniz olacaktır eminiz! Kolay gelsin.
Tereyağlı Patates Ezmesi malzemeler
– 5 orta boy patates
– 1 yemek kaşığı tereyağı
– 1 orta boy soğan
– Birer kaşık domates, biber salçası
Tereyağlı Patates Ezmesi Tarifi
5 orta boy patatesi suda haşlayın. Haşlandıktan sonra bir tabağa alıp püre haline getirin. Püre haline gelen patatesleri daha sonra kavrulmuş soğanın içerisine atacağız. Soğanı küçük bir şekilde doğrayın ve 1 yemek kaşığı tereyağ ile kavurun. Pembeleşinceye kadar kavrulan soğanların içine bir yemek kaşığı domates bir yemek kaşığı biber salçasını ekleyin. Bir kez daha kavurun. Kıvama gelen salçanın üzerine haşlanan patatesleri ekleyin. Sofraya indirmeye yakın karabiber, tuzunu, kuru nanesini göz kararı zevkinize göre atın. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)