Malzemeler:
2 su bardağı badem
1 çay bardağı yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
Kurabiye Tarifi:Öncelikle bademleri rondoda iyice çekelim. İçerisine, yumurta akını ve toz şekeri ilave edip Bayanştıralım. Tavaya aldıktan sonra çok kısık ateşte şeker eriyene dek Bayanştıralım. Bayanşımız ılık olacaktır ve onu buzdolabında koyup iyiyice soğuyana kadar bekletelim. Sonrasında ise, krema torbasına doldurup önceden içerisine yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkalım ve 160 derecede pişirelim. Ilık olarak hemen tüketmesini tavsiye ederiz çünkü soğuduktan sonra epey bir sertleşecektir. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)