3 Nisan 2017 Pazartesi

Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi



İyi bir güne başlamanız dileği ile sitemize hoşgeldiniz bayanlar, doğum günlerinde hazırpastaalmak yerine evinizde sağlıklı , lezzetli ve gönül rahatlığı ile pastanızı mutfağınız da yapma fikrine ne dersiniz? Özellikle doğum günlerinin vazgeçilmezi pasta yapımı, her ne kadar zor gibi gözükse de sitemizde sizin için hazırladığım Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi ‘ni uyguladıktan sonra eminim bir daha hazır pasta almayacaksınız.
Tariflerimiz denenmiş olup, anlatım olarak da rahatlıkla uygulayabileceğiniz şekilde yazılmıştır. Özel günlerinde ve doğum günlerinde yapacağınız Çikolatalı Doğum Günü Pastası yanına pasta kategorimiz de yer alan tuzlumahlepli tuzlu pasta tarifimizi de denemenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin…
Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi için malzemeler
1/2 paket margarin
5 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı un (elenmiş)
1 çorba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 fincan Antep fıstığı
1.5 çay bardağı çokokrem (üzerine sürmek için)
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 /2 su bardağı süt
2.5 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 limon kabuğu rendesi
Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi
Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım. Şekeri ilave ederek bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım. Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve çırpma kabımıza alalım. Mikserin en düşük ayarı ile Bayanştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım. 170 dereceli fırındapandispanyamızı pişirelim.
Keskin bir bıçak yardımıylapastayı enine 2 eşit parçaya ayıralım. Başlayalım ara kremasını hazırlamaya. Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirelim ve sütün tamamını ilave edelim. Ağır ateşte sürekli Bayanştırarak koyulaşmasını sağlayalım. Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice Bayanştıralım. Soğuduğunda pastanın alt katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim.
3 Pastanın diğer katını kremanın üzerine oturtalım. Çokokremi 1/2 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritelim. Pastanın üzerine ve yanlarına sürelim. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya çikolata rendesi serpiştirelim. Ya da 1/2 çay bardağı süt ve yarım paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştıralım. Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyelim
(Bir başka öneri: ara krema için verdiğimiz kremayı pastanın arasına sürün kalan yarısını krema sıkacağına doldurup pastanın üzerine yer yer sıkarak süsleyin ve buzdolabında bekleterek servis yapın). Eğer pastanın üzerinde çokokremle hazırlanmış sos kullanacaksanız, büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatalım. Daha küçük bir tencereye margarini koyup tencereyi su dolu kabın içine oturtup yağ eridiğinde çokokremi ilave ederek iyice Bayanştıralım. Bu sosu ateşten alıp, pastanın üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis yapalım.Dilerseniz üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. DiğerPasta Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)