Merhaba bayanlar, leziz bir çilekli pastaya ne deriniz? Özellikle sıcak yaz günlerinde soğuk meyveli bir pasta gibisi yoktur. Sizinde benim tatlı ve pastalara karşı özel bir düşkünlüğünüz varsa doğru adrestesiniz. Bugün sizler için seçtiğim pasta tarifi Çilekli Pasta,
Çilekli Pasta tarifimiz için hazır kek kullanarak kısa sürede bu pasta tarifimizi uygulayıp ani misafirlerinizi leziz pasta tarifimiz ile güzel bir şekilde ağırlayabilirsiniz. Pasta tarifimizin yanına leziz ve doyurucu Rulo çörek tarifini yaparak ikram menünüzü çoğaltabilirsiniz.
Çilekli Pasta Tarifi için malzemeler
* pasta keki ( ilk şeker hamurlu pasta denemem olduğu için vakit kaybetmemek adına hazır kek kullandım,
siz isterseniz kendiniz yapabilirsiniz.)
* 1 paket krem şanti
* 500 gr. çilek
* yarım lt süt
* damla çikolata
* marshmallow şeker 500 gr
* 800 gr pudra şekeri
* 1 kaşık katı yağ
Öncelikle pasta kalıbımızı düz geniş bir servis tabağına koyuyoruz. Pasta kalıbımızı 3-4 kaşık süt ile ıslatıyoruz.
Süt ile hazırladığımız krem şantiyi çikolata parçaları ile kalıba sürüp, üzerine çilekleri diziyoruz. Aynı şekilde
diğer kalıba ’da aynısını uyguluyoruz.
Şeker hamurunu yapmak için hazır marshmallow şeker kullandım. Pembe ve beyaz olmak üzere 2 renk aldım.
Tencereye yarım tatlı kaşığı katı yağ koyup 250 gr pembe şekeri eritiyoruz. Sonrasında içine azar azar 200 gr pudra
şekeri koyup Bayanştırıyoruz. 3-4 kaşık su ve 1 kaşık tuz ekliyoruz. Bayanştırmaya devam ediyoruz. İstediğimiz kıvama
gelince biraz soğumasını bekleyip ardından 200 gr kadar pudra şekeri ile düz bir zeminde hamur haline getiriyoruz.
Her kullandıgınız farklı renk için bu işlemi yapmak gerekiyor veya gıda boyası ile renk katabilirsiniz.
Hamuru 4-5 saat beklettikten sonra oklava ile açıyoruz. Bu kısmı biraz zor oluyor ama hamuru açarken katı yağ
kullanırsanız işinizi epeyi kolaylaştırır. Sonrasında soğuyan pastamıza istediğiniz gibi bu hamurlarla şekil
verebilirsiniz. Afiyet olsun =) Diğer Pasta tarifleri
Yeşim Yıldırım
BAŞKA BİR ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ
İrmikli Çilekli Pasta
MALZEMELER
10 kaşık irmik
2bardak şeker
1lt süt
çilek ve nar
HAZIRLANIŞI
Süt, şeker ve irmik muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir (Bkz. Muhallebi Tarifleri). Yarısını yayvan bir kap içine dökün. Üzerine boyuna doğradığınız çilekleri dizin. Muhallebinin diğer yarısını da üstünü döküp nar taneleriyle süsleyin. Buzdolabına koyun. Çilekli pastanızı soğuk olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)