5 Nisan 2017 Çarşamba

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi



Malzemeler:
1çay bardağı, hindistancevizi
250 gram, eritilmiş, margarin
1 yumurta, akı
1 çay bardağı, sıvıyağı
Kabartma tozu, vanilya
Alabildiği kadar un


Kurabiye Tarifi:
Bayanştırma kabına, sıvıyağı, eritilmiş margarini alalım, elimizle şöyle bir Bayanştıralım. Daha sonra bir kapta, unu, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım, Bayanştırma kabına alalım, kıvama gelene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan, cevizden biraz büyükçe parçalar koparalım, yuvarlayalım sonra önce yumurta akına sürelim daha sonra hindistancevizine bulayalım, hafif yağlanmış ısıya dayanıklı, fırın kabına dizelim. 175 derecede pişmeye bırakalım. Hafif pembe olunca fırından çıkaralım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)