17 Nisan 2017 Pazartesi

Milföylü yufka böreği Tarifi



malzemeler
2        Tane yufka
6 yaprak milföy hamuru
1çay fincanı. Soda
½ su b.sıvıyağ
½ su b.süt
1 tane yumurta
iç harcı için:
200 gr. mantar
1 kâse ıspanak
1 soğan
100 gr. kaşar peyniri
Hazırlanışı:

Hamur işi Tarifi
Öncelikle iç harcını hazırlayalım, mantarı ve soğanı küçük doğrayalım. Ispanağı ayıklayıp, yıkayalım ve doğrayalım.
Küçük bir tencereye yağı alalım, mantar ve soğanı ilave edip sote edelim. Üzerine ıspanağı alalım tuzu ve karabiberi ilave edip sebzeler yumuşayana kadar ocakta tutalım.
Orta boy bir tepsiye 3 tane milföy hamurunu esneterek yayalım. Üzerine bir yufkayı parçalayarak serelim, hazırladığımız iç malzemeyi yayalım, üzerine dilim kaşarları dizelim. Diğer yufkayı parçalayarak malzemenin üzeri kapatılır.
Kalan 3 parça milföy hamurunu esneterek üzerine tek tek yayalım.
Çukur bir kâsede üzeri için sos hazırlayalım, süt, sıvıyağı, yumurta ve sodayı çırpalım.
Hazırladığımız böreği dilimleyelim, hazırladığımız sosu üzerine gezdirerek dökelim.180 derecelik ısıda yirmi dakika pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)