17 Nisan 2017 Pazartesi

Pastane Poğaçası (nişastalı) Tarifi



Malzemeler
95 Gram, buğday nişastası (1 su bardağı)
5 su bardağı un
1 yumurta ( sarısı üzeri için ayrılacak)
165 gram zeytinyağı (1 su bardağından biraz eksik)
350 gram süt (2 su bardagından biraz eksik)
1 tane yaş maya (42 gram küp maya  )
2 çorba  kaşığı şeker
tuz

İç malzemesi
İstediğiniz bir iç malzemesi
Üstü  için:
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Susam veya çörek otu
Hamur işi Tarifi
Bayanştırma kabına yumurtanın beyazını alalım, sarısını poğaçanın üzerine sürmek için ayıralım.  Mayayı sütle Bayanştıralım köpürmeye başlayınca Bayanştırma kabına ilave edelim. Sonra sırası ile tüm malzemeyi kaba alalım yoğuralım ılık bir yerde üzerini örterek mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar alalım, elimizde açalım hazırladığımız iç malzemeden yeteri kadar koyalım ve kapatalım yağlanmış tepsiye kapattığımız taraf alta gelecek şekilde tepsiye dizelim. Keskin bir bıçakla poğaçanın tam orta yerinden çizelim.
Çukur bir kapta yumurta ve zeytin yağını Bayanştıralım, poğaçaların üzerine fırça yardımı ile sürelim.
Susam veya çörek otu serpelim.
Yaklaşık bir saat mayalanması için bekletelim.
Süre sonunda 190 derecelik ısıda  üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)