10 Nisan 2017 Pazartesi

Patatesli kıymalı kubbeli börek Tarifi



Malzememler:
3 tane haşlanmış patates
120 gr. margarin
yarım p. yaşmaya
1 tane yumurta
Yarım su bardağı. su
İç harcı için:
250 gr. kıyma
2 tane soğan
1 miktar maydanoz
tuz, karabiber

Börek Tarifi
Hamur yoğurma kabına, haşlayıp, rendelediğimiz patatesi alalım, yumurtaları kıralım, eritip soğuttuğumuz margarini, unu ve ılık su ile erittiğimiz mayayı ilave edip yoğuralım. Kıvama gelince dinlendirmeye bırakalım, yaklaşık 20 dakika.
Bu arada iç harcını hazırlayalım, yemeklik doğradığımız soğanı ve kıymayı tavaya alalım, kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Üzerine salçayı ilave edip bir iki Bayanştırıp ateşten alalım. Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip Bayanştıralım.
Hamuru açma tahtasının üzerinde merdane ile açalım ve ortasına hazırladığımız iç harcını boşaltalım. Hamurun uç kısmını birleştirip kapatalım(Trabzon ekmeği gibi kapanacak) yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Yumurta sarısı sürelim. Çörekotu ve susam serpip 180 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)