MALZEMELER:
2 Yaprak yufka
1 kase patates püresi
125 gr. kaşar peynir rendesi
1çay fincanı. galeta unu
1 çay b.sıvıyağ
tuz
karabiber
muskat
Börek Tarifi
Çukur bir kâsede sıvıyağı alalım, üzerine su ilave edip Bayanştıralım.
Yufkanın bir tanesini hamur açma tahtasının üzerine serelim. Su ve yağ Bayanşımını fırça yardımıyla sürelim. Diğer yufkayı da üzerine serelim aynı işlemi uygulayalım. Yufkaları önce dörde bölelim. Daha sonra tekrar dörde bölelim 8 parça elde edelim.
Bir kâsedeki patates püresinin içine, kaşar rendesi, karabiber ve muskatı ekleyip Bayanştıralım.
Yufkaların geniş kısmına yeteri kadar iç harç alalım, geniş bir şekilde sigara böreği sarar gibi saralım. Sarma işimiz bittikten sonra buzdolabında 1,5–2 saat bekletelim.
Beklettiğimiz sarma yufkaları, tabağınla birlikte musluğun altında ıslanmasını sağlayıp, galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim.180 derecelik ısıda yarım saat pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)