Tas kebabı tarifini yapmak için et kuzu eti kullanamalısınız, eğer kuzu eti yemiyorsak dana etinden bonfile veya yağsız bir et seçebiliriz. Etimiz eğer yumuşak değilse marine etmeliyiz. Eti marine etmek için yarım bardak sütü etlerin üzerine dökelim, sütün içersindeki asitler bu eti yumuşatır. Marine ederken renk ve tat vermesini isterseniz 1 dal biberiye ekleyebilirsiniz. 1 tane büyük bir soğanı julyen doğrayıp sütteki etin üzerine ilave edelim. Soğanın içindeki asitlerde etin yumuşamasını sağlayacaktır. Artık rahatlıkla kebabımızı yapabiliriz.
Tas Kebabını Pişirdik, yanına pirinç pilavı tarifi yapabilirsiniz. Pirinç pilavı tarifi için, Hamur işleri kategorimizi tıklamanız yeterli. Salata tarifleri kategorisinden istediğiniz bir salata tarifi yapabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…
Tas Kebabı Tarifi Malzemeleri
Yarım kilogram kuzu eti
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 biber
1 kuru soğan
1 domates
1 tatlı kaşığı adet karabiber
su
tuz
sıvıyağ
Öncelikle Tenceremize sıvıyağı koyalım. Sonra tencereye kuzu etini ilave edip etler suyunu çekene dek pişirin. Bundan sonra sırayla sarımsağı ve soğanı ilave edin. Daha sonra defne yaprağını ve yeşil biberin hepsini, ve son olarakta domatesleri ilave edin.
Salçasını ekleyip iyice Bayanştırdıktan sonra tuzunuda ekleyerek üstüne bir miktar sıcak sıcak su ilave edip pişirmeye bırakalım .
Etimiz iyice piştikten sonra servise hazır duruma gelmiştir.
Tas kebabını hazırlarken aynı zaman da bir taraftanda pirinç pilavını yapalım.
Başka bir tarif
Malzemeler
1 çay bardağı arpa şehriye
2 su bardağı pilavlık (baldo) pirinç
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
Tas Kebabı Tarifi
Suyunu değiştirerek 3 defa yıkadığımız pirinci sıcak suda 30 dakika bekletelim.
Tencereye sıvı yağı alıp arpa şehriyeleri koyarak pembeleşene kadar kavuralım.
Pirinçleri iyice süzerek şehriyelerin üzerine ilave edelim. Ve pirinçleri biraz kavurulalım .
Hazırladığımız 3 bardak kaynatığımız suyu , tuzunu pirinçlere ekleyerek normal ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
Pilavımız piştikten sonra kapağın altına buharını çekmesini sağlayalım.
Bir süre dinlendirip tas kebabımızla birlikte servis yapalım.
BAŞKA BİR TAS KEBABI TARİFİ
Malzemeler
1 kg kemikli kaburga eti (veya haşlamalık kemikli et)
15-20 adet arpacık soğan
2 orta boy patates
3 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı pilavlık bulgur (tercihen kepeği alınmamış bulgur)
Tuz
karabiber
Tas Kebabı Tarifi
Eti kemikleriyle birlikte iki parmak iriliğinde doğrayın. Soğanların püsküllerini temizleyin, kabuğunu soyun. Patateslerin kabuğunu soyun, 3-4 santim eninde kabaca doğrayın. Geniş kalaylı bir bakır tasın içine sırasıyla soğanları, patatesi ve eti koyun. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Kalın tabanlı geniş bir bakır tavayı tasın üzerine kapaklayıp tersyüz edin. Üzerine ağırlık koyun. Tepsinin kenarlarından 1 su bardağı su vererek harlı ateşte kaynatın. Daha sonra ateşi kısın. Et yumuşayana kadar ağır ateşte 1 ila 1,5 saat pişirin. Suyu azalırsa azar azar sıcak su ilave edin. Tepsiye kenarından 2 su bardağı sıcak su ve tereyağını ilave edin. Bu su kaynayınca bulguru yıkayıp süzün. Tasın kenarına yerleştirin. Hepsinin üzerine geniş bir kapak kapatın. Bulgur suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirmeye devam edin. 20 dakika demlendirin. Tası kaldırarak, pilavın ortasında et olduğu halde hemen servis yapın. Tas Kebabının yanına domates salatası ve ayran çok yakışır.
Bakır tencerede pişirilen yemekler çok lezzetli olur; ama tencerenin iyice kalaylanmış olmasına özen gösterin. Diğer bir önemli nokta; bakır tencerede pişen yemeği bekletmeden hemen başka bir kaba alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)