Tuzlu Kek Tarifi için malzemeler
3 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytin yağ
1 su bardağı Bayanşık peynir rendesi
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
2 sap taze soğan
10 adet siyah zeytin
Yeteri kadar kekik, kırmızıbiber, karabiber, tuz
3 su bardağı un
Derince bir Bayanştırma kabının içine yumurtaları kırın. Mikser ile yumurtaları çırpın ve içine yoğurdu koyup çırpın. Her konan malzemeden sonra çırpıp sıradaki malzemeyi ekleyecek şekilde yoğurttan sonra, sıvı yağını koyup tekrar çırpın. Taze soğanları, dereotunu, maydanozu yıkayın ve ince ince doğrayıp Bayanşıma ekleyin ve Bayanştırın. Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıBayann ve 4 parçaya böldükten sonra, rendelenmiş Bayanşık peynirlerle birlikte Bayanşıma ekleyin. Unu ve baharatları da ilave edip mikserle iyice çırpın. Yağladığınız kek kalıbına kek harcını döküp 5 dakika önceden ısıttığınız fırına keki sürün. Kek piştikten sonra diğerkek tariflerinde olduğu gibi fırından alıp kalıbı servis tabağına ters çevirip, üzerine ıslak havlu örterek 10 dakika bekletin. 10 dakika sonra kekinizin kalıbından rahatça çıkacaktır. Ilıdığı anda dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)