27 Aralık 2015 Pazar

Total War Rome II Crysis’in Papucunu Dama Atacak

Total War ailesinin son üyesinin ROME II olacağı kısa bir süre önce belli oldu. Gelen bilgiler ise oyuncuyu korkutacak cinsten.

Creative Assembly 25 yaşında Total War serileri 12 yaşında… Birkaç yıl önce CA ’nın kurucu ortaklarından Mike Simpson, ROME II istediğini ve Birinci Cihan Harbi ’ne bulaşmayacaklarını ima eden bir açıklama yapmıştı. Lakin bu sözlere rağmen Shogun 2 ile karşılaşmıştık. Demek ki Mike amca, o lafları ettiğinden beri ROME II geliştiriliyormuş. Son çıkan üç  Total War oyununu geliştiren İngiltere ’deki CA stüdyolarıydı, peki bu süreç içerisinde Avustralya ’daki elemanlar ne yaptı?

Sonuç olarak ROME 2 geliyor ve resimlere ve yazılanlara bakılacak olursa ortalık karışacak. Zira savaş alanları da oyunun strateji haritası da bir hayli büyümüş durumda. Şu an bile sistemleri ağlatan oyunlara sahip olan seri ROME II ile Crysis ’in papucunu dama atacak diyebiliriz.

ROME 2 İle Gelen Birkaç Yenilik

Shogun 2 dar bir coğrafyada ve sınırlı çeşitlilikte birimlere sahipti. Bu, Roma II ’nin ölçeğinin yanında nispeten çok küçük kalıyor. Oyun motoru geliştirilirken oyun sistemlerine odaklanıldı ve birimlerin yön bulma yetenekleri geliştirildi. Rome II devasa olacak, Rome 1 ’in geçtiği coğrafyadan çok daha büyük bir coğrafyayı ele alacak. Oyunun temel tasarım vizyonu oyuncuyu makro ölçekten mikro ölçeğe taşıması olacak. Strateji haritasından tek bir askere kadar. Bu çarpıcı odaklanmaya rağmen makro düzeyde oyun çok daha geniş olacak. Senatonun bunda önemli bir payı olacağını tahmin ediyoruz ancak Creative Assembly henüz böyle birşey demedi. Rütbeleri bir bir çıkarken başarın bazı arkadaşlarının olumlu olmayan yanıtlarını çekecek. İhanete uğraman neredeyse kesin. Strateji haritasında insan düzeyinde dramaya tanık olacaksın. Daha büyük strateji haritasında birliklerini hareket ettirebileceğin yüzlerce bölge olacak. Ancak oyun bu bölgeleri bir havuzda toplayan vilayetlerde toplayarak kontrolü kolaylaştırıyor. Bu fikir savaş alanında askeri birimleri tek tek kontrol etmek onları yerine bölükler ve ordular halinde kontrol ettiğinizi hatırlatmıyor mu? Eninde sonunda oyun size bir seçim sunacak; Cumhuriyeti mi koruyacaksınız yoksa Roma ’nın diktatörü mü olacaksınız? Oyun kameraları yeniden tasarlandı. Artık kamerayı tek bir askeri birime kilitleyebileceksiniz. Kamera bu moddayken adeta bir belgesel kamerası fonksiyonuna sahip olacak; asker yürürken sallanan kamera, askerin gözünden kamera.. Demo gösterim İÖ149 ile İÖ146 arasında geçen Üçüncü Pön Savaşı senaryosunu konu alacak. Senaryo Kartaca Kuşatması ’nda geçecek. Rome II parçacık aydınlatma özelliğine sahip yeni grafik motoru ile gelecek. Oyun denizden karaya istilayı da içeren kara ve deniz muharebelerinin eş zamanlı olarak yürütülmesini sağlayacak. Demoda Kartaca sahillerine çıkarma yapan Roma gemilerini göreceksiniz.

Yeniliklerin devamı ve daha fazlası için Total War Türkiye forumlarına bakabilirsiniz. Resimler ise hemen aşağıda:

Not: Twitter adreslerinden bize ulaşabilirsiniz twitter.com/talhaturhal ve twitter.com/THGTr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)