Antalya yöresine ait yöresel Hibeş Tarifi ile sizlerleyiz. Çok az malzemesi olduğu halde, oldukca püf noktası olan bir meze tarifidir. En önemli püf nokta tahinin taze olmasıdır. Buetveyabalıkyemeklerinin yanına çok yakışan Hibeş Tarifi yapımıda çok kolay, kısa sürede hazırlayacağınız tarifte kullanacağınız baharatlarında seçici olmak gerekiyor, kimyon ve pul biber çok yakışıyor. İçine katacağınız limon ve tuz ayarını sizlerin damak tadına bırakıyoruz, arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Farklıyöreseltariflerde beraber olmak dileği ile, Hibeş Tarifinin malzeme listesi ve yapım aşamasına geçiyoruz.
Hibeş İçin Malzemeler1 su bardağı, tahin
1 çay kaşığı, kimyon
1 çay kaşığı, pul biber
1 tane limon, suyu
Yarım kahve fincanı, zeytinyağı
2-3 diş, sarımsak
Tuz
Kornişon turşu, yeşil zeytin
Genişce bir kaba tahini alalım, üzerine 1 çay kaşığı kimyonu ekleyelim ve Bayanştıralım. Üzerine 1 çay kaşığı pul biberi ilave edip Bayanştırıyoruz, tuz oranını belirlemek size kalmış tuzunu ilave ediyoruz ve Bayanştırıyoruz. Kıvam sağlamak için zeytinyağını ekliyoruz, sonra limon suyunu ilave ediyoruz ve güzelce Bayanştırıyoruz. 3 diş sarımsağımızı soyuyoruz ve havanda dövüyoruz. İyice ezilen sarımsakları da tahin Bayanşımının içine ilave ediyoruz aromasının iyice Bayanşması için güzelcene Bayanştırıyoruz. Eklediğimiz tuz ve baharat ölcüleri tamamen sizin damak tadınıza kalmış bir şey. Ekmeğinizin üzerine sürebilecek kıvama gelene kadar Bayanştırıyoruz. Hazırlanan Hibeşi servis tabağımıza alalım, üzerini süslemek için kornişon turşu ve yeşil zeytin kullanalım. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)