19 Şubat 2016 Cuma

Sultan Tatlısı Tarifi

Sultan Tatlısı tarif mi aramıştınız? Yüzlerce pratik, şerbetli, sütlü ve hamur tatlılarını bulabileceğiniz yemek sitesi E- Tariflerde Sultan tatlısı tarifini bulabilirsiniz. Şekerpareye benzeyen bu tatlıyı yaparken nelere dikkat etmeliyiz püf noktası nelerdir? Tatlımıza kullanacağımız tüm malzemenin oda ısısında ve taze olması gerekiyor. Şerbetini önceden yapmalıyız zira talı hamuru sıcak, şerbeti ılık olmalı bu Sultan Tatlısı Tarifinin. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir kıvamı olmalı tatlımızın. Yapım aşaması yaklaşık bir saate yakın. Zamanınızın bol olduğu bir güne denk getirmelisiniz bu tatlıyı yapmak için, davet sofralarınıza farklı bir sunum yapmak istiyorsanız mutlaka denemeniz gereken bir lezzet.

Sultan Tatlısı Malzemeleri

200 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
170 gram (1 su bardağı) toz şeker
150 gram (1 su bardağı) irmik
375 gram (3 su bardağı) un
1 paket kabartma tozu
1 vanilya

Üzeri için:
45 gram (3 çorba kaşığı) süt
Mavi haşhaş
Ceviz

Şerbeti için
510 Gram (3 su bardağı) şeker
875 gram (3,5 su bardağı) su

Sultan Tatlısı Tarifi

Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye su ve şekeri alalım ocağın üzerine alalım sürekli Bayanştırarak kaynatalım. ocaktan alalım ılınması için bir kenara bırakalım. Hamur hazırlıklarına başlayalım, Bayanştırma kabına şeker ve oda ısısındaki tereyağını alalım çırpalım. Üzerine yumurtaları kıralım irmiği ilave edelim sıvıyağı ve hindistan cevizini ilave edelim çırpalım. Bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim harmanlayalım. Kuru malzemeleri ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalara koparalım elimizde yuvarlayalım, tam ortasına parmağımızla çukur açalım hazırladığımız hamuru önce süte daha sonra mavi haşhaşa batıralım ve yağladığımız tepsiye dizelim. Hamurların Ortasına açmış olduğumuz çukura ceviz koyalım ve bastırarak sabitleyelim cevizleri. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim, önceden ısıttığımız 175 derecelik ısıda 35 dakika pişmeye bırakalım. Pişen tatlımızı fırından alalım, ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti dökelim. Tepsinin üzerini bir başka tepsiyle örtelim, 2-3 saat dinlendirelim. Sultan tatlınız hazır, servise sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)