13 Aralık 2016 Salı

Kaymaklı Bohça Tatlısı


Malzemeler:
500 Gram un
1 yumurta
kabartma tozu
Şerbeti:
2 bardak su
2  bardak şeker
½ limon suyu
Kaymaklı Bohça Tatlısı:
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bir tencereye 2 bardak su ve 2 bardak şekeri alalım, Bayanştırarak kaynatalım. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim. 5 dakika kaynatalım ocaktan alalım.
Unu eleyelim, kabartma tozunu eleyerek katatım.  Bayanştırma kabına aldığımız un ve kabartma tozunu ortasını havuz gibi açalım, ortasına 1 yumurtayı kıralım azar azar su ilave ederek yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Özleşene kadar yoğurduğumuz hamuru unladığımız bir yerde büyütebildiğimiz kadar açalım. Mantı hamuru kalınlığında bir yufka açalım. orta boy bir tepsi büyüklüğünde açtığımız hamuru, önce 3 eşit parçaya bölelim daha sonra 4 cm (3 parmak genişliğinde) kalınlığında uzun şeritler keselim. Daha sonra şeritleri eninede keselim kare parçalar elde edelim.
Fırını 200 derecelik ısıya getirelim ısınmasını sağlayalım.
Buzdobındaki kaymağı çıkaralım, yarım tatlı kaşığı kaymağı, hazırladığımız kare hamurların tam ortasına koyalım. Bohça şekli vererek kapatalım, tepsiye dizelim (tepsi yağlanmayaçak)
200 derecelik ısıda yirmi dakika pişirelim.
Pişen bohça tatlısını cam bir servis tabağına alalılm (kenarları yüksek borcam tercih edin)  ilk sıçaklığı çıkınca üzerine ılık şerbetini verelim.
Şerbetini çekince servise sunabiliriz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)