13 Aralık 2016 Salı

Portakallı ve Cevizli İrmik Helvası Tarifi



Portakallı ve Cevizli İrmik Helvası Tarifi için malzemeler
2.5 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı tere yağ
1 çay bardağı sıvı yağ ( ben zeytin yağ kullanıyorum)
Şerbeti için malzeme
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
3 damla portakal suyu
Üzeri için malzeme
Portakal kabuğu rendesi
Portakallı ve Cevizli İrmik Helvası Tarifi
Portakallı cevizli irmik helvasını yaparken helvasını da şerbetini de aynı anda yapmalısınız. Bu sebeple iki farklı tencereyi ocağa koyun tencerenin birine helva malzemelerini koyun. Sıvıyağ, tere yağ, irmiği tencereye boşaltın ve kavurmaya başlayın. Yan tencereye şerbet için su ve şekeri koyun kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladığında 3 damla portakal suyunu sıkıp 5 dakika kaynatın. Kavrulmaya devam eden helvanın rengi değişmeye başladığında içine parçalanmış cevizleri dökün ve Bayanştırın. Helvanın rengi açık kahverengiye dönünce pişmiş olan şerbeti dikkatlice helvanın içine dökün. Üzerinize sıçrayıp yanma riskine karşı yavaş yavaş azar azar tencerenin kenarından dökün sıcak şerbeti. Şerbetin tamamını kattıktan sonra Bayanştırın ve tencerenin kapağını kapatıp demlemeye bırakın. Şerbetini çekince ocaktan alın ve kalıplara koyup servis tabaklarına ters çevirerek çıBayann.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)