13 Aralık 2016 Salı

Fırında Sıcak Helva Tarifi


Gerekli malzemeler
Yarım kilogram helva
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tere yağ
1 portakal kabuğunun rendesi
1 su bardağı fındık
Tatlı Tarifi
Bir tencerenin içine sütü koyun ve ısıtın. Isınan sütün içinehelva, tere yağ, portakal kabuğu rendesi koyarak kaşıkla eze eze Bayanştırıp macun kıvamına getirin. Hazırlamış olduğunuz bu macunumsu Bayanşımı toprak güveçlerin içine boşaltın. Fındıkları üzerine serpin. 5 dakika önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecedeki fırına helva güveçlerinizi sürün. Üzerleri nar gibi kızarınca fırından alın. Servise hazır demektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)