13 Aralık 2016 Salı

Çıtır Halkalı Tatlı Tarifi

Çıtır Halkalı Tatlı Tarifi için malzemeler
2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Bir tutam tuz
4 adet yumurta
Kızartmak için malzeme
Yeterince sıvı yağ
Şerbeti için malzeme
3.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
Süslemek için malzeme
Yeteri kadar Hindistan cevizi ve yeşil fıstık
Çıtır Halkalı Tatlı Tarifi

Çıtır halkalı tatlıyı yapmaya şerbetini hazırlamakla başlayın. Tencerenin içine şeker ve suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbetin içine limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Ilıması için kenara kaldırın. Bu esnadatatlıyı yapmaya başlayın.
Bir tencerenin içine suyu koyun ve içine toz şeker, tuz, yağ, un ilave edip tahta kaşıkla Bayanştırarak 5 dakika ocakta pişirin. 5 dakika sonra ocaktan alıp onu da soğumaya bırakın. Hafifi ılıyıp parmağınızı yakmayacak kadar soğuduğu zaman içine yumurtaları tek tek kırıp Bayanştırın.
En son olarak da irmik ve nişastayı da ekleyip 5 dakika yoğurun. Ardından ellerinizi yağlayın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizde yuvarlayıp ortasına parmağınızla ortasına delik açın. Kızartma tenceresinin içine bolca sıvı yağ koyun ve delikli halkalarınızı iyice kızartın. Kızaran halkalı tatlılarınızı kevgirle alıp hemen soğumuş olan şerbet tenceresinin içine atın. Şerbetin içinde 5 dakika bekleyen çıtır halkalı tatlıları şerbetin içinden çıBayanp servis tabağına alın ve üzerini Hindistan cevizi, yeşil fıstık ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)