13 Aralık 2016 Salı

Mantarlı ve Patatesli Börek Tarifi


GEREKLİ MALZEMELER (5 Kişilik)
4 tane soğan
3 yufka
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200gr mantar
4 adetpatates (rendeleyin)
kimyon, tuz, kekik, karabiber, pulbiber
yumurta sarısı(üzeri için)
Börek Tarifi
Bir tavada soğanı ve mantarı yağsız pişirin. Mantarlar suyunu çekene kadar pişirin ve üzerine yağı ekleyin bir iki kez dödürün. Üzerine patatesi ekleyin ve Bayanştırın. Son olarak baharatı ekleyin. Bir tane yufkayı açın ve yağlayın ortadan ikiye bölün. Kestiğiniz yere biraz malzeme koyun. Yufkayı sarın ve tepsi şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısını sürün 200 derecede ki fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)