19 Şubat 2016 Cuma

Kaymaçina Tarifi

Balkan yemekleri çok meşhurdur, bunun içinde pratik ve güzel tatlılar vardır, bugün sizlere Kaymaçina tarifini vereceğiz. kaymaçinayı yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir? Tatlının yapımında kulalanacağımız süt ve yumurtaların oda ısısnda olmasına dikkat etmeliyiz. Tatlının içine kullanacağınız ürünlerin taze olmasına dikkat etmeliyiz, son kullanma tarihine mutlaka dikkat ediniz. Bu nefis sütlü tatlıyı çok beğeneceğinizden eminiz, bilindiği üzere bir balkan tatlısı ilan Traliçe şu aralar en çok tüketilen tatlılardan bir tanesi. Fırsatınız olduğu zaman Traliçe Tarifini sitemizden mutlaka denemelisiniz.  Sütlü tatlılar daha çok tercih edilir zira yapımı hamur tatlılarına göre daha kolay ve daha çabuk zamanda olur. Çağımız kadını çoğunluğu çalışan kadın bu sebeble çok özel zamanlar olmadıkça pratik tarifleri tercih ediyorlar. Yapımı çok kolay olan Kaymaçina Tarifinin malzeme listesi ve yapım aşamalarına geçiyoruz. Kolay gelsin..

Kaymaçina Malzemeleri

1 kilo, süt
170 gram (1 su bardağı) toz şeker
5 tane, yumurta

Kaymaçina Tarifi

Öncelikle geniş bir kaba yumurtaları tekere teker kıralım, mikserle yaklaşık 3 dakika köpük köpük olana kadar çırpalım. Üzerine toz şekeri dökelim, şeker taneleri eriyene kadar çırpma işlemine devam edelim. Bayanşımın üzerine sütü ilave edelim sütü ekledikten sonra düşük devirde mikserle yaklaşık dört dakika daha çırpalım. Hazırladığımız sütlü tatlıyı bir borcama dökelim, önceden ısıtıtğımız 170 derecelik ısıda bir saate yakın üzeri acık kahverengi olana kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından alalım mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim öyle servise sunalım. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)