Merhaba değerli takipçilerimiz, Kakaolu irmik helvası yaparken dikkate edilmesi gerekenpüfnoktaları nelerdir? Her zaman belirttiğimiz gibi malzemelerin taze olmasına dikkat etemeliyiz öncelikle. Sütün günlük taze olması lezzetini direk ilgilendirdiği için mutlaka taze süt kullanmalısınız.Diyetyapanlarında tercih edebileceği çok hafif bir tatlı, ancak diyette iseniz light süt kullanamanızı öneririz. Bu tatlının diğer bir püf noktası da pişirme süresince kıvam alalan kadar Bayanştırmanız gerekiyor. Vanilyayı eklemek için kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı eklemelisiniz vanilayayı ekledikten sonra bir süre daha kaynatmalısınız.
Kakaolu İrmik Helvası Tarifini pişirdikten sonra ocaktan alıp kuplararın altına yaklaşık 2 kaşık koyduktan sonra tencede kalan helvanın üzerine kakaoyu ekleyelim, burada dikkat etmemiz nokta kakaoyu ocağın üzerindeyken koyulmaması. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken püf noktası Kakaoyu helva pişerken eklemeyeceğiz;! Kakaolu İrmik Helvasının üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz, bu tamamen sizin hayal gücünüze ve elinizin altında ki malzemelere bağlı. Afiyet olsun!
625 gram (2,5 su bardağı) süt
45 gram (4,5 yemek kaşığı) irmik
70 gram (5 yemek kaşığı) şeker
Vanilya
7 Gram (1 yemek kaşığı) kakao
Üzerini Süslemek İcin
Ceviz
Hindistan cevizi
Bir tencereye taze sütü alalım, üzerine şeker ve irmiği ekleyelim tencereyi orta dereceli ateşte sürekli Bayanştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kaynamaya başlayan tatlımızın üzerine 1 paket vanilyayı ekleyelim ve iyice Bayanştıralım, birkaç dakika sonra tencereyi ocaktan alalım. Servis edeceğimiz kupların yarısına kadar vanilyalı tatlıdan koyalım. Kalan Kakaolu İrmik Helvasının içine 1 kaşık kakaoyu ekleyelim Bayanştıralım ve kuplara dolduralım, ılınınca buzdolabında birkaç saat dinlendirelim servise sunacağımız zaman üzerini süsleyerek servise sunalım. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)