12 Aralık 2016 Pazartesi

Portakallı Kek Tarifi


Güzel ülkemiz en kapsamlıyemek tarifleri sitesi olan E- Tariflere hoşgeldiniz sevgili bayanlar, bugün sizler için özenle hazırladığım kektarifimin adıPortakallı Kek Tarifi. Portakal suyu ile hazırladığım kek tarifim için hem normal unu hem de kepekli unu kullanarak farklı bir lezzet elde edeceğiz.
Portakallı Kektarifimizin yapımı oldukça kolay olup özellikle beş çaylarınız için hafif bir kek seçimi olabilir diye düşünüyorum. Klasik bir kek tarifi gibi gözükse de kepek unu kullandığımızdan dolayı farklı bir tarife dönüştürdüğümüzü söyleyebilirim. Dilersenizkek tariflerikategorimizdenmeyveli kek tarifleriarasındanAnanaslı Kek Tarifi‘ nide denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Kolay gelsin.
Portakallı Kek Tarifi için malzemeler
1 su bardağı portakal suyu
7 kaşık toz şeker
5 kaşık beyaz un
2 kaşık kepekli un
3 adet yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
1 kabartma tozu
Sosu için:
1 bardak portakal suyu
2 çorba kaşığı toz şeker
Portakallı Kek Tarifi
Şeker ve yumurta iyice çırpılır. Portakal suyu eklenip Bayanştırılır. Portakal kabuğu rendesi ilave edilir. Unlar eklenir. Kabartma tozu konulup iyice Bayanştırılır. Dikdörtgen teflon bir kek kalıbına dökülüp 180° fırında pişirilir. Fırından çıkan sıcak keke 1 bardak portakal suyuna eklenmiş 2 çorba kaşığı toz şeker Bayanşımı dökülür. Soğutulup servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)