
MALZEME
• 2 adet yufka (orta boy)
• 600 gr. pazı
• 2 baş kuru soğan (orta boy, İnce kıyılmış)
• 10 yemek kaşığı margarin
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 kahve fincanı kaşarpeyniri (rendelenmiş)
• 2 adet yumurta (bir kapta çırpılacak)
• 1 adet yumurta şansı
• 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
• 6/1 limon suyu, yeterince tuz
Börek Tarifi
Pazıları çok iyi yıkayıp ince kıyarak bir kaba koyalım. Ayrı bir tencerede margarini kızdırıp soğanı 10-15 dakika kadar kavurduktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Bundan sonra tuzu, karabiberi ve rende kaşarı serpip beklemeye alalım. Yufkalardan birini tamamen açarak iki adet çırpılmış yumurtayı bir fırça aracılığıyla yufkanın üzerine eşit bir şekilde sürelim ve ikinci yufkanın tam üstüne gelecek şekilde koyup yapışmasını sağlayalım. Daha önceden hazırladığımız pazılı harcı yufkanın üzerine yine eşit bir şekilde yayıp bir baştan bir başa dürerek bir tepsiye koyalım. Yumurta sarısını, sıvıyağı ve limon suyunu çırpıp bir fırça yardımı ile üzerine sürelim ve orta hararetli fırında 25-30 dakika kadar pişirerek servise verelim.
BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI
Yağı kızdırıp unu ilave ettikten sonra iki dakika kavuralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Sütü ekledikten sonra üç dakika kaynatarak tuzu atıp ocaktan alalım. Beşamel sosumuz hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)