13 Aralık 2016 Salı

Etli Pırasa Dolması Tarifi


Malzemeler:
2 tane kalın pırasa
1 çay bardağından biraz daha az pirinç
250 gram kıyma
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 adet sivribiber
tuz, karabiber, pulbiber
Dolma Tarifi
İlk önce pırasaları bir parmak kalınlığında keselim. Dışında üç yaprak kalana dek içindeki yaprakları çıkaralım. Bunları tuzlu suda az bir zaman haşlayalım. Pırasalar haşlanırken, şimdi iç harcını hazırlayalım. Öncelikle kıymayı hiç yağ katmadan önceden doğradığımız soğan ve sivri biberle kavuralım. Yine doğradığımız maydanozu ve önceden ıslattığımız pirinçleri ve baharatları da ilave edip Bayanştıralım. Şimdi pırasaların içlerini de hazırladığınız harç ile doldurup, yatay olarak tenceremize dizelim. Üstüne parça parça margarin bırakıp kısık ateşte pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)