13 Aralık 2016 Salı

Açma Börek Tarifi


Malzemeler
İçinin Malzemeleri:
1 kilogram pırasa
250 gram orta yağlı kıyma
Yarım paket margarin
Yarım demet maydonoz
Karabiber ve Tuz
Diğer Malzemeler:
2 tane Yumurta
4 Su bardağı un
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
1 Su bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı süt
1 yumurta sarısı
250 gr eritilmiş margarin
Tuz
Hamur işi Tarifi
Öncelikler pırasaları ayıklayıp ince ince doğrayın.Yarım paket margarini tavada eriterek pırasaları 3-4 dakika boyunca kavurun. Kıymanın tamamını üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış maydonoz, tuz ve karabiberi üzerine koyup Bayanştırın, bir süre sonra soğumaya bırakın. Unu derince bir kaba koyun. Ortasını havuz biçiminde açıp 2 aset yumurtayı , sıvıyağı, kabartma tozunu, tuzu, yoğurdu ve sütü ekleyin. Hamurun kıvama gelebilmesi için eğer gerek görürseniz biraz daha un koyabilirsiniz. Kıvama getirdiğiniz hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp unlayın ve tabak genişliğinde açın. Herbir hamuru erittiğiniz ılık margarinle yağlayın. Açtığınız hamurların dört bir yanını ortada birleştirip kare biçimini verin. Bu biçimi açtığınız diğer hamurlara da verin. Kare halindeki hamurları yeniden unlayıp merdane ile dikdörtgen biçiminde açın. Uzun olan kenarlara yaptığınız pırasalı Bayanşımdan yayıp rulo biçimine getirin.
Hamurun iki ucunu içe doğru kıvırıp açma biçimini verin. Sonra hazırladığınız börekleri tepsiye dizip üstlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dk. boyunca pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)