13 Aralık 2016 Salı

Keçi Paçası Tarifi



Keçi Paçası Tarifi için malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Kızartmak için
Sıvı yağ
Üzeri için
Pudra şekeri
Keçi Paçası Tarifi
Derince bir kabın içine yumurtaları kırın. İçersine sıvı yağ ve yoğurt ekleyip mikserle Bayanştırın.
Toz şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu koyup 15 dakika boyunca yoğurun.
Mutfak tezgâhını ve hamuru unlayıp kurşun kalem kalınlığında açın, 10 cm eninde şeritler halinde kesin.
İki parmak eninde dilimlere bölün
Her bir dilimin boylarının yarısını içte bir mesafede bıçakla çıtlatın. Böylece keçinin bacağının şeklini vermiş olun.
Kızartma tenceresine bol sıvı yağ koyun ve kızdırın.
Keçi paçası hamurlarınızı kızgın yağda önlü arkalı iyice kızartın.
Kızaranları kevgirle alıp üzerine havlu peçete serilmiş tepsiye koyarak fazla yağını süzdürün.
Ardından servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpin.
Soğutmadan ılık ılık servis edin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)