30 Ocak 2016 Cumartesi

Bulgur Salatası Tarifi


Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kırmızı pul biber
Kimyon
Tuz 1 göbek salatası
Salata Tarifi
Bulgurlar derince bir kapta 1 çay bardağı kaynar su ile haşlanır ve demlenmeye bırakılır. Salçalar, biber, tuz, kimyon ilave edilip iyice yoğrulur. Maydanoz ve taze soğan incecik kı­yılıp bulgura eklenir. Diğer yanda yumurtalar iyice çırpılır. Bir tavaya yağ konulup kızdırılır. Ve çırpılmış yumurtalar eklenip omlet yapılır. Pişen omlet parçalara ayrılır ve bulgura eklenir. Bir güzel harmanlanır. Göbek salatadan çanaklar oluşturulur. Ve içlerine hazırlanan salatadan doldurulur. Soğutmadan ser­vis yapılır.
Not: Yumurta çok önemli bir protein kaynağıdır. Bol miktar­da demir, fosfor, kalsiyum, potasyum içerir. 1 orta boy yumurta yaklaşık 90-100 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)