16 Ocak 2016 Cumartesi

Cevizli Lokum Tarifi


Lezizi tatlı tariflerinin yer aldığı sitemize hoş geldiniz bayanlar. Bugün sizler içinCevizli Lokum Tarifihazırladım. Ceviz Türk mutfağında tatlı vehamur işlerinde iç malzeme ve süsleme olarak oldukça fazla kullanmaktadır. Sadece lezzetli tadı ile tercih ettiğimiz cevizlerin sağlıklı bir hayat için ne kadarda önemli olduğunu gözden kaçırmamak gerekir.
Cevizli Lokum Tarifi ‘ni uygulayarak hem leziz hem sağlıklı birtatlı tarifi yapmak isterseniz sizler için hazırladığımız ayrıntılı lokum tarifi ile misafirlerinize harika bir tatlı ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.
Malzemeler
• 250 gr ceviz
• 20 gr yaş hamur mayası
• 1 su bardağı süt
• 1 kg un
• 1 tatlı kaşığı bahar
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çorba kaşığı şeker
• Aldığı kadar ılık su
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
Tatlı Tarifi
1- Bir kaba, sütün içinde eritilmiş maya, yağ, tuz, şeker, biraz su ve az bir miktar un konup, mikserle çırpılır.
2- Hamur sıcak bir şekilde mayalandırılmaya bırakılır. Tekrar un ilave edilerek yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında iyice özlendirerek mayalandıktan sonra, büyükçe parçalar kopararak fayansın üzerine biraz yağ dökerek o yağ ile hamur, kare şeklinde açılır.
3- Dövülmüş cevizle bahar, tarçın, şeker ile Bayanştırılıp bir miktar hamurun üzerine yayılır. Rulo gibi sarılır. Üçer santim genişliğinde kesilip yağlanmış tepsiye yuvarlaklı kısımları görünecek şekilde dizilir.
4- Kalan hamuru da aynı şekilde yapıp doldurduktan sonra 30 dakika bekletilerek tepsi mayası aldırılır.
5- Üzerine yumurta ve yoğurt sürülüp kızgın fırına verilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)