27 Ocak 2016 Çarşamba

Karaman Kebabı Tarifi


Karaman Kebabının Tarifi Yapımı
Malzemeler
Tarif Defterime ekle
Tarifle İlgili Yorum Yap
Yazıcıya Gönder
Mutfak
Zorluk 3
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
But tarafından 1.5 kilo et
1 Adet iri soğan
1 Diş sarımsak
1 Demet maydanoz
3 Adet defne yaprağı
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
4-5 Adet tane karabiber
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar et suyu
1 Sap kereviz yaprağı
1 Adet körpe havuç
Yeteri kadar tuz
1 Çorba kaşığı domates salçası
Kebap Tarifi
Bir tabağa kereviz ve defne yapraklarıyla karabiber tanelerini ve kıyılmış maydanozu serpin.
Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın.
Sirkeyi döktükten sonra etin üstüne ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün.
Bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin.
Domates salçasını bir çorba kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun.
Zeytinyağı ısınınca et parçalarını terbiyesinden çıBayanp, tencereye ekleyin.
Eti Bayanştırarak pembeleşene dek kavurun.
Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün.
Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapağını örtün.
Yemeği hafif ateşte pişirin.
Et iyice pişince delikli kepçe ile çıBayanp, servis tabağına yerleştirin.
Havucu dilim dilim kesip, tabağın çevresini bu dilimlerle süsleyin.
Kalan salçayı süzgeçten geçirin.
Fazla suluysa birkaç dakika kaynatıp, koyulaştırın.
Yemeğin üstüne döküp, servis yapın.
Başka Bir Tarif
Karaman Kebabının Tarifi Yapımı
Malzemeler
But tarafından 1.5 kilo et
1 Adet iri soğan
1 Diş sarımsak
1 Demet maydanoz
3 Adet defne yaprağı
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
4-5 Adet tane karabiber
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar et suyu
1 Sap kereviz yaprağı
1 Adet körpe havuç
Yeteri kadar tuz
1 Çorba kaşığı domates salçası
Hazırlanışı
Bir tabağa kereviz ve defne yapraklarıyla karabiber tanelerini ve kıyılmış maydanozu serpin.
Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın.
Sirkeyi döktükten sonra etin üstüne ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün.
Bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin.
Domates salçasını bir çorba kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun.
Zeytinyağı ısınınca et parçalarını terbiyesinden çıBayanp, tencereye ekleyin.
Eti Bayanştırarak pembeleşene dek kavurun.
Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün.
Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapağını örtün.
Yemeği hafif ateşte pişirin.
Et iyice pişince delikli kepçe ile çıBayanp, servis tabağına yerleştirin.
Havucu dilim dilim kesip, tabağın çevresini bu dilimlerle süsleyin.
Kalan salçayı süzgeçten geçirin.
Fazla suluysa birkaç dakika kaynatıp, koyulaştırın.
Yemeğin üstüne döküp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)