Merhaba, Türkiye ’nin Pratik ve en güzel yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri Pizza Hamuru Tarifi ile sizlerleyiz. Bir çoğumuzun başına gelmiştir, ölçüye göre hamuru hazırlarız. Fırına sürdükten sonrası tam bir şoktur, kimi yerleri kabarmış kimi yerleride sönük olmuştur. Böyle bir durumla karşılaşmamak için hamurunu en az 10-12 dakika yoğurmamız gerekiyor. Eger malzeme miktarı fazla ise yoğurma süresi uzayabilir. Yoğurma işlemi bittiğinde, hazırlanan hamurun pürüzsüz ve dolgun görünmesi gerekiyor.
Pizza Hamuru Tarifi hazırlanken yoğurma işlemi bittikten sonra, hemen kaç tane yapacaksanız fazla bekletmeden bölelim. Saklayacağınız kabın içine üzerlerine yağ sürerek buzdolabına kaldıralım. Bir gün bekletirseniz daha iyi sonuç alacaksınızdır. Gelelim günlük yemek önerilerimize, et tarifi katagorimizden harika köfte tarifleriden bir tane seçip uygulayabilirsiniz. Salata tarifleri katagorimizden bir tanesini seçip uygulayabilirsiniz. Afiyetle, kolay gelsin…
Pizza Hamuru Tarifi için malzemeler
Yarım kg. (5 ya da 5 bardak) beyaz un.
1 bardak ılık suya artı olarak yarım kahve fincanı ılık su.
30 gr. (1 yemek kaşığı) yaş maya.
50 gr. (1 kahve fincanı) ayçiçek.
2 çay kaşığı pudraşekeri (tepeleme).
1 çay kaşığı tuz.
Pizza Hamuru Tarifi
1 — Elediğiniz unun ortasında önce yarım bardak ılık su ile yaş mayayı iyice ezin. Biraz un koyarak koyulaştırın. Daha sonra üstünü unla kapatın.
2 — Un ayrılmaya başladığı zaman ortasına şeker, tuz ve yağ ekleyin, kalan su ile hamuru biraz daha yoğurun ve mayalanması için dinlendirin.
3 — Kabarmış olan pizza hamurumuzu biraz daha yoğurmaya devam edin. Dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Elinizle bastırarak yarım cm kalınlığında açın, yağladığınız tepsiye veya pizza kalıplarına döşeyin. Üzerine koyacağınız malzemelerle birlikte çeşitli pizzalar yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)