Malzemeler
Yarım kilo tavuk kuşbaşı eti
1 tane soğan
bir miktar maydanoz
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane yumurta
Karabiber, köri, yenibahar, kimyon, kekik , tuz ve köfte baharı
Kızartmak için:
sıvıyağ
Mutfak robotun da kuşbaşı eti, ayıklanmış soğanı ayıklanmış yıkanmış maydanozu geçirelim.
Bayanştırma kabına alalım üzerine galeta unu, çıtır çıtır olması için nişasta, kuru olmaması için sıvı yağ, yumurta, tuz ve baharatları ilave edelim yoğuralım.
Kıvama gelince biraz irice istediğimiz şekillerde köfteler yapalım.
Bir tavaya yağ alalım kızdırdıktan sonra köfteleri önlü arkalı kızartalım.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)