24 Şubat 2016 Çarşamba

Adana Kebabı Tarifi


Kebap tarifleri arasında beklide en çok aran tarifler arasında ilk sırada olanAdana KebabıTarifi ile siz değerli takipçilerimizi buluşturuyoruz. Özellikle yemeklerin nasıl yapıldığını bilmediğiniz lokantalar yerine bu geleneksel lezzeti evinizde uygulama fikrine ne dersiniz? Yapımı oldukça basit olankebap tarifimizi bol baharat ile çok daha lezzetli hale dönüştüreceğiz.
Adana Kebabı Tarifiyanına seçmiş olduğum pilav ise klasik birpilav tarifiolanŞehriyeli Pilav Tarifi.Et yemeğive pilav tarifimizin arkasına şöyle güzel bir detatlı tarifiönermem gerekirse ağır bir menüsün arasına tabi ki sütlü bir tarif hazırlamalısınız.Sütlü tatlılardan önerim ise hafifi ve yapımı kolayKlasik Sütlaç Tarifi. Evet, klasik bir akşam menüsü olsa da oldukça leziz bir sofra olacağı kesin kolay gelsin hanımlar…
Adana Kebabı Tarifi için Malzemeler
• 400 gr. kıyma
• 150 gr. iç yağı
• tuz, pulbiber
• karabiber

Garnitürü için:

• 6 sivri biber
• 3 domates
• yeşil soğan
• maydanoz
• taze nane
• kırmızı turp
• lavaş
Salatası için:
• 2 kırmızı soğan
• 2 domates
• nar ekşisi
• zeytinyağı
Adana Kebabı Tarifi
150 gr.iç yağını ince ince kesin. 400 gr.kıyma ile İç yağı Bayanştırın.Üzerine, pulbiber karabiber ve tuz ilave ederek tekrar Bayanştırın.Kalın tahta şişlere kebap harcını yerleştirin ve elinizle uzunlamasına şekil verin. Garnitürü için 6 biberi ve 3 adet domatesi iri olarak kesin. Biberleri ve domatesleri şişlere takın. Teflon tavada veya Izgara da adana şişleri ve şişte olan domates ve biberleri pişirin. Salatası için 2 domatesi küp olarak ,2 kırmızı soğanı da piyaz şeklinde kesin ve Bayanştırın.Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edip Bayanştırın. Servis tabağınaadana kebabıve şişte olan domates, biber ve lavaşları ilave edin.Yanına da taze nane, turp, maydanoz,yeşil soğan ve salata ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)