Malzemeler
• 100 gr tereyağı
• 1,5 kg kuzu eti
• 2 soğan
• 2 adet yeşil biber
• 4 adet domates
• 2 su bardağı pirinç
• 2 kaşık sıvıyağ
• 100 gr fıstık
• 1 /2 kaşık salça
• tuz
• karabiber
•tarçın
1 Tereyağını tencereye koyup, eriyince etleri arkalı önlü kızartın. Bir soğanı dörde bölün ve tencereye ekleyin. Doğranmış 1 yeşil biberi, domatesi ve üstünü örtecek kadar suyu da tencereye ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
2 Diğer bir tencerede, 1 kaşık tereyağı ve 2 kaşık sıvıyağla fıstıkları pembeleştirin. Kalan soğanı da doğrayıp kavurduktan sonra, pirinç ilave edin.
3 Suyunu çekmiş olan etlere salça ekleyip, 10 dakika daha Bayanştırın. Kevgirle fırın tepsisine alın.
Kavurduğunuz pirinci, karabiber ve tarçın da ekleyip, Bayanştırdıktan sonra, etlerin üzerine kevgirden geçirerek dökün.
4 Domates ve biberi pişirip üstüne koyun. Alüminyum folyo koyup, 180 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)