Merhaba sevgili bayanlar bugün sizlere lezzeti ile parmakları ısırtan bir tatlı tarifi olan Balparmak Tatlısı Tarifihazırladım. Şaka bir yana tatlımızın hem görüntüsü hem de lezzeti denemeye değer. Eğer şerbetli tatlılara karşı özel bil ilginiz varsa ve yöresel lezzetlerden hoşlanıyorsanız sizler için sitemizde görmeye değer birçokşerbetli tatlıtarifi bulunmaktadır.
Balparmak Tatlısıtarifimizin yapımı hem kolay hem de evde olan malzemelerle zorlanmadan uygulayabileceğiniz birtatlıseçimi. Evet sevgili bayanlar son olarak şerbetimizin kıvamı çok yoğun olmaması gerektiğini de hatırlatarak sizi tatlı tarifimiz ile baş başa bırakıyorum…Kolay gelsin.
2 tane yumurta
Terayağı(120gr)
55 gram sıvı yağ( yarım çay bardağı)
46 gram pudra şekeri( dört yemek kaşığı)
Karbonat( bir çay baradağı)
375 gram un( 3 su bardağı)
Bir miktar tuz
İrmik ( bir kase)
Şerbet için Malzemeler:
420 gram şeker( yaklaşık iki bucuk su bardağı)
su ( üç su bardağı)
limon( yarım)
Balparmak Tatlısı Tarifi
Şerbetin hazırlanışı: Şerbet için hazırlanan malzemeleri bir tencere içine alarak en az 21 dakika kaynatın. Şerbetiniz 21 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıyoruz.Tatlımızı hazırlamak için şeker,yağlar ve yumurtayı mikser yardımı ile kar beyaz olana kadar çırpıyoruz.Bir çimdik tuz ve karbonatı Bayanştırıp, unu azar azar ekleyerek kıvama getiriyoruz( kulak memesi kıvamı)ve harcımızı yoğuruyoruz.
Hazırladığımız harcımızı parmak şekli vererek irmiğe bulayın ve fırın tepsisine dizdikten sonra ve 18o derecede fırında pişiriyoruz( üzeri kızarana kadar)Tatlının sıcaklığı kaybolunca hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve 35 dakika dinlendirin. Balparmak tatlımız servise hazır afiyet olsun sevgili E- Tarifler takipçileri ….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)