3 Şubat 2016 Çarşamba

Biberli Ekmek Tarifi


Malzeme :
* 150 gram, margarin
* 4 çay fincanı, un
* 1 paket, kuru maya
* 1 çay kaşığı, tozşeker
* 1 tatlı kaşığı, tuz,su
üstü için:
* 1 çay kaşığı, domates salçası
* 1 çay kaşığı, biber salçası
* kimyon,pulbiber
* 2 diş sarımsak

Hamur işi Tarifi
Hamur yoğurma kabına, unu alalım ortasını havuz gibi açalım, kuru mayayı koyalım. tuz ve şekeri ilave edelim. Yavaş yavaş su ekleyerek, yoğuralım. Kıvama gelen hamuru bir kenara alalım. Biz bu arada, bir tavaya yağı alalım ince kıydığımız sarımsağı ilave edelim soteleyelim , salçaları katalım hafif kavuralım. son olarak kimyon ve pulbiberi serpelim Bayanştırıp ocaktan alalım. Hamuru açarak yuvarlak bir şekil verelim, üzerine yağ ve salça Bayanşının sürelim, rulo yaparak yağlanmış tepsiye taşıyalım, sonra ruloyu açalım ve 180 derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)