21 Şubat 2016 Pazar

Cevizli veya Fıstıklı Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi


Merhabalar E-Tarifler ekibi olarak Cevizli Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi vereceğiz. Bayram tatlısı olarak düşünebileceğiniz birtariftir. Aslında hamur olarak baklava hamuru ile aynıdır. Sadece kıvırma teknikleri farklıdır. Siz bayramdabaklavayapacaksanız, hamurunu biraz fazla yapıp 1 tepside sevenlerinize ikram edebilirsiniz.  Hamurları açtıktan sonra yufkaları 5 dakika bekletelim, kuruyan yufkalardan 4 eşit üçgen parçalara ayıralım, içine iç harcı koyduktan sonra küçük bir oklavaya saralım büzüp oklavadan çıkaralım. Her iki ucu birleştirip tepsiye dizelim.
Cevizli Bülbül Yuvası tatlısını pişirdikten sonra bayram sofrasına yakışacakhamur işleri kategorisinden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)