3 Şubat 2016 Çarşamba

Fırında Kuzu Pirzola ve Bademli Pilav Tarifi


Malzemeler :
• yarım kafes pirzola
• 2 havuç
• 3 soğan
• 2 defne yaprağı
• 3 diş sarımsak
• tane karbiber
• tuz
• toz kırmızı biber
Pilavı için:
• 3 su b.pirinç
• 2 soğan
• 1 su b.badem
• 2 çorba k.kuş üzümü
• 1 tutam dereotu
• 1 su b.et suyu
• su
• tuz
• tereyağı
• sıvıyağ

Yemek Tarifi
Pirzolayı fırın tepsisine alın. Üzerine pul biberi ve tuzu serperek her yere gelecek şekilde yayın. Sarımsakları 2 ya da 3 ’e bölerek bıçakla pirzolaya açacağınız deliklerin içine koyun. Havuç, defneyaprağını ve soğan kuzu pirzolanın altına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin.. Pişen pirzolaları bademli kuş üzümlü pilavla ya da dilediğiniz bir pilavla servis edebilirsiniz.
Pilavı için, sıvıyağı ve tereyağını tencerede eritin. Daha sonra üzerine bademleri ekleyip kavurun. Bir süre kavrulunca pirinci ve üzerine soğanı da ekleyerek kavurun. Ardından bir süre suda bekletilmiş kuş üzümü süzüp ilave edin. En son et suyunu ve sıcak suyu vererek kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pilav pişince ince ince doğranmış dereotunu üzerine ekleyip Bayanştırın ve kuzu pirzolayla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)