Malzemeler
• 250 gr kıyma
• 1 soğan
• 2 yeşil biber
• 2 diş sarmısak
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• 5 etli mantar
• 1 domates
• 1 çorba kaşığı mayonez
• tuz
• karabiber
Hamur İçin
• 1.5 bardak un
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
• biraz su
• tuz
Sos İçin
• 1 çay kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı un
• 1 su bardağı et suyu
1 Un, tuz, sıvıyağ ve kabartma tozu île bir hamur yapın. Üzerine nemli bez Örtüp, dinlendirin
l Soğanı rendeleyip, sıvıyağla kavurun. Kıymayı ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Küçük doğranmış domatesi, sivri biberi ve mantarı ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, ateşten alın. Tuz, karabiber ve kekik koyarak kanştırın.
3 Hamurdan iri bir limon büyüklüğünde parça koparıp, yemek tabağı büyüklüğünde açın.
4 Teflon tavaya sıvıyağ sürdükten sonra, hamuru arkalı önlü kızartın. Servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız içi koyun.
5 Salçayı, un ve et suyu ile Bayanştırıp, ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yemeğin üzerine gezdirin ve üzerine maydanoz dökerek servis yapın. Sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)