21 Şubat 2016 Pazar

Gelin Kebabı Tarifi


Malzemeler
•  250 gr kıyma
•  1 soğan
•  2 yeşil biber
•  2 diş sarmısak
•  2 çorba kaşığı sıvıyağ
•  5 etli mantar
•  1 domates
•  1 çorba kaşığı mayonez
•  tuz
•  karabiber
Hamur İçin
•  1.5 bardak un
•  2 çorba kaşığı sıvıyağ
•  1/2 çay kaşığı kabartma tozu
•  biraz su
•  tuz
Sos İçin
•  1 çay kaşığı salça
•  1 tatlı kaşığı un
•  1 su bardağı et suyu
Kebap Tarifi
1 Un, tuz, sıvıyağ ve kabartma tozu île bir hamur yapın. Üzerine nemli bez Örtüp, dinlendirin
l Soğanı rendeleyip, sıvıyağla kavurun. Kıymayı ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Küçük doğranmış domatesi, sivri biberi ve mantarı ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, ateşten alın. Tuz, karabiber ve kekik koyarak kanştırın.
3   Hamurdan iri bir limon büyüklüğünde parça koparıp, yemek tabağı büyüklüğünde açın.
4  Teflon tavaya sıvıyağ sürdükten sonra, hamuru arkalı önlü kızartın. Servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız içi koyun.
5   Salçayı, un ve et suyu ile Bayanştırıp, ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yemeğin üzerine gezdirin ve üzerine maydanoz dökerek servis yapın. Sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)