4 Şubat 2016 Perşembe

İçli Köfte Böreği Tarifi


Malzemeler:
4 Su bardağı un
1 Paket kuru maya
1 Tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar ılık su
İç harcında kullanmak için:
250 gram kıyma
2 Adet soğan
2 Adet biber
1 Çorba kaşığı biber püresi
1 Avuç ceviz
1 Tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hamur işi Tarifi
İç harç için 2 adet soğanı yemeklik ve 2 adet biberi de dilim dilim kesin. Tavaya sıvıyağı alıp kestiğimiz soğanları ve biberi kavuralım. Daha sonra üstüne 250 gram kıymayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Kıymamızı da kavurduktan sonra, Bayanşıma 1 çorba kaşığı biber püresi ekleyelim ve Bayanştıralım. Üstüne, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip ocağın altını kapatalım ve soğumaya alalım. İç harca ceviz parçaları ekleyip Bayanştırın. Daha sonra da önceden ince kestiğimiz maydanozu ekleyelim ve Bayanştırmaya devam edelim. Şimdi Bayanştırma kabına 4 su bardağı unu alalım. Unun üstüne 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru maya ekleyelim ve Bayanştıralım. Unumuzun ortasına ılık su döküp hamuru yoğuralım. Şimdi, hamurumuzu merdane ile açalım. Hamuru, fincan tabağı kullanarak yuvarlak yuvarlak keselim. İçlerine kıymalı iç harçtan paylaştıralım ve bir ucundan kapatalım. Artık geniş bir tavaya sıvıyağımızı alalım ve böreklerimizi kızartalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)