Karnıyarık, en güzel patlıcan yemekleri arasında yer alıyor benim için. Zira kızartılmış patlıcan ile kavrulmuş kıymanın fırınlanması kadar güzel birsebze yemeğidaha yok. Yaz yemekleri arasında en sevdiğimsulu yemekolankarnı yarık yemeğiiçin sizlere birkaç tavsiyem olacak. Öncelikle ben her zaman patlıcanları boydan boya çizip 3 yemek kaşığı tuz koyduğum suda yarım saat bekletirim ki patlıcanın acısı çıksın ve daha lezzetli bir karnı yarık yemeği oluşsun. Normalde sarımsağı çok kişi karnıyarık yemeği içine katmaz ama ben bol bol sarımsak eklerim birde ortadan ikiye keserek atarım ki sarımsağın suyu da yemeğe iyice Bayanşsın. Kıyma olarak da genelde yağlı kıyma tercih ederim zira fırında karnıyarık pişerken kıymanın yağı patlıcanlara akınca nefis bir lezzeti oluyor. İşte size harika bir karnıyarık tarifi. Karnıyarık, patlıcan ile kıymanın buluşması ile ortaya çıkan mükemmel lezzettir. Hemen hemen her evde mutlaka yapılmış ve patlıcanın o muhteşem lezzetinin tadına varılmıştır. Biz de aşağıda 2 farklıkarnıyarıktarifi ile sizlere alternatif sunmak istedik. Şimdi buyruntariflerimize bir göz atın.
Karnıyarık Tarifi için malzemeler
* 6 küçük patlıcan
* 250 gr dana kıyma
* 2 Soğan
* 2-3 domates
* 2-3 sivri biber
* Yarım demet maydanoz
* 3-4 kaşık yağ
* Tuz
* karabiber
1— Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.Tuzlu Suda yarım saat bekletilir.Yıkanıp kurulanır.
2— Yağda çevirerek kızartılır.Tepsiye yerleştirilip boydan boya,bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
3— İnce doğranmış soğan, biber,kıyma yağ ile kavrulur.Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir.Tuz,kara biber,kıyılmış maydanoz ilâve edilir.
4— Patlıcanların içine doldurulur.Üzerlerine domates dilimler yerleştirilir.
5— Az su ilâvesi ile yavaş yavaş pişirilir.
Diğer
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)