Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
24 Şubat 2016 Çarşamba
Köfte Bezeme Tarifi
Malzemeler
500 gr. köftelik kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
1,5 kg. kemer patlıcan
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
100 gr. taze kaşar peyniri
Köfte Tarifi
Kıymanın içine soğan rendelenir. Maydanoz incecik doğranır. Köfte baharı, karabiber, pul biber ve tuz konulup iyice yoğurulur. Diğer yanda patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur. Limonlu suda bir süre bekletilir. Fırın kabının içine önce köfte hamuru döşenir. Onun üzerine közlenmiş patlıcanlar kıyılıp yerleştirilir. Soğan, süt ve un Bayanştırılarak pişirilip muhallebi kıvamında bir sos yapılır. Tepsinin en üstüne dökülür. Kaşar peyniri rendesi serpiştirilip 200° fırında 45 dakika pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)