24 Şubat 2016 Çarşamba

Köfte Bezeme Tarifi


Malzemeler
500 gr. köftelik kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
1,5 kg. kemer patlıcan
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
100 gr. taze kaşar peyniri
Köfte Tarifi
Kıymanın içine soğan rendelenir. Maydanoz incecik doğranır. Köfte baharı, karabiber, pul biber ve tuz konulup iyice yoğurulur. Diğer yanda patlıcanlar közlenip dikkatlice soyulur. Limonlu suda bir süre bekletilir. Fırın kabının içine önce köfte hamuru döşenir. Onun üzerine közlenmiş patlıcan­lar kıyılıp yerleştirilir. Soğan, süt ve un Bayanştırılarak pişirilip muhallebi kıvamında bir sos yapılır. Tepsinin en üstüne dö­külür. Kaşar peyniri rendesi serpiştirilip 200° fırında 45 daki­ka pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)