1 Şubat 2016 Pazartesi

Kıymalı kopartma börek Tarifi


MALZEMELER:
Hamuru için:
4 çay fincanı un
tuz, su
1 p. kuru maya
İç harcı için:
2 tane patates
1 tane kuru soğan
200 gr kıyma
1 tutam maydanoz
Üzeri için:
sıvıyağ
2 yemek k. yoğurt
1 tane yumurta
Börek Tarifi
Hamur yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su alınır yoğrulur. Kıvama gelince bir kenara alıp bekletilir.
Bu arada iç harcını hazırlayalım. Tavaya kesme tahtasında incecik kıydığımız soğanı ve kıymayı alalım kavuralım. Üzerine haşlanıp rende yaptığımız patatesi ilave edelim, bir iki Bayanştırıp tuzu ve baharatını ayarlayalım Bayanştırıp ocaktan alalım.
Hamurdan bezeler koparalım, elimizle yuvarlayıp açalım ortasına iç koyalım kapatalım. Tepsiye dizelim üzerine bastıralım, yoğurtla Bayanştırdığımız yumurta sarısını, üzerine sürelim.180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.İçine sevginizi katmayı unutmayınız.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)