24 Şubat 2016 Çarşamba

Piruhi Tarifi


Malzemeler:
1 Adet Yumurta
3 Su Bardağı Söke Un
Tuz ve Su
İç Harcı İçin:
Maydanoz
Beyaz Peynir
1. Sos İçin:
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
1 Kase Domates Püresi
Zeytinyağı ve Tuz ile Karabiber
2. Sos İçin:
Sarımsaklı Yoğurt
Üzeri İçin:
2 Çorba Kaşığı Tereyağı ve Pul Biber
Hamur işi Tarifi
Önce iç harcı hazırlayalım. İç harcını hazırlamak için; beyaz peyniri bir kaseye rendeleyelim. Maydanozları ince ince kıydıktan sonra peynirle Bayanştıralım. Bayanştırma kabının içine unu dolduralım ve ortasına yumurtayı kıralım. Kenarlara tuz serpelim ve ortasından Bayanştırmaya başlayalım. Ilık su katarak yoğralım. Kulak memesinden biraz sert bir hamur olmalı. Hamuru iki parçaya bölelim. Şimdi merdane yardımıyla ince bir hamur açalım. Zevkinize göre dilerseniz kalın da yapabilirsiniz. Bir bıçak yardımıyla ya da hamur keseceği ile 2 cm. lik kare şeklinde hafif kesin ama ayırmayın. Kestiğimiz karelerin içerisine peynirli harcı paylaştıralım. Diğer hamuru da aynı boyda açalım. Peynirli hamurun üstüne yerleştirelim ve peynirleri kapatacak şekilde hamuru tekrar keselim. Kaynamış tuzlu suda haşlayalım. 5-10 dakika kadar pişsin. Servis tabağına alalım.
Domatesli sosu hazırlarken, tavaya zeytinyağını dökelim. Domates püresini ve doğranmış sarımsağı koyup biraz kaynatalım. Fesleğeni ince ince kıyıp tavaya katın. Tuzunu ve karabiberini de dökün. Diğer sosu isterseniz sade yoğurt çırparak, isterseniz de sarımsakla çırparak hazırlayın. Servis ederken iki sosla da servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)