Malzemeler
• Yarım kilo kıyma(Köftelik)
• 1 orta boy soğan
• 1 adet, yumurta
• Bayat ekmek
• 1 kg patates
• 2 yemek kaşığı, salça
• 2 yemek kaşığı, pirinç unu
• 2 yemek kaşığı, tereyağı sıvıyağda olabilir.
• Tuz, kırmızıbiber
Öncelikle Patatesleri yıkayalım bir tencerede üzerini aşacak kadar su ilave edelim haşlanmaya bırakalım. Biz bu arada soğanı Bayanştırma kabının içine rendeleyelim, üzerine kıymayı alalım. Sonra sırası ile tuzu, bayat ekmek içini, yumurtayı kırmızıbiber ve pirinç ununu ilave edelim özleşene kadar yoguralım.
Haşlanmış olan, patateslerin kabuğunu soyalım, rendeleyelim bir tavada az yağ ile kavuralım tuzunu ayarlayıp ocaktan alalım. Hazırladığımız köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım, ortasını içli köfte gibi oyalım ve patates püresini yeteri kadar dolduralım. Hazırladığımız köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Köfte harcından kalem inceliğinde cubuklar hazırlayalım, tepsideki püreli canakların üzerine sepek görüntüsü verelim. 170 derecelik ısıda yarı piştikten sonra cıBayanp üzerine hazırladığımız salçalı sudan sürelim fırına tekrar verelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)