4 Şubat 2016 Perşembe

Simit Poğaça Tarifi


Simit Poça Tarifi İçin Malzemeler:
Hamur için;20 adet için
Yarım su bardağı, ılık süt
Yarım su bardağı, ılık su
20 gr yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 tane yumurta kullanmadan 1 saat önce dolaptan çıkaralım
tuz
Alabildiği kadar un.
Üzeri için;
3 çorba kaşığı pekmez
3 çorba kaşığı su
1 su bardağı bardağı susam
1 çorba kaşığı zeytinyağı (susamları kavurmak için)
İç Harcı İçin;
200 gram beyaz peynir
Maydanoz
simt poğaça
Hamur işi Tarifi
Bayanştırma kabına yaş mayayı alalım üzerine ılık süt, ılık su ve şekeri ilave edelim iyice Bayanştıralım on dakika dinlendirelim.
Elediğimiz un ve tuzu bir kenara alalım, dinlenen Bayanşıma sıvıyağ, tereyağ ve yumurtayı ilave edelim elimizle Bayanştıralım, unu azar azar ilave edelim yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edelim.
Hazırladığımız hamuru ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım (hamur iki katına çıkana kadar) yaklaşık yarım saat.
Biz bu arada, iç harcını hazırlayalım, maydanozu ayıklayıp yıkayalım peynirle Bayanştıralım.
Küçük bir tavada 1 kaşık zeytin yağında susamları kavuralım.
Pekmez ve suyu Bayanştıralım.
Hamur mayalanınca yirmi eşit parçaya ayıralım, tatlı tabağından biraz küçük oval şekilde açalım iç malzemesinden yeterince koyalım kapatalım (oval şeklini bozmadan)
Hazırladığımız poğaçaları pekmezli suya batırıp sonra kavrulmuş susama bulayalım, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Bıçak yardımı ile üzerine yana doğru eğimli kesikler atalım, bu şekilde yaklaşık 30-40 dakika bekletelim.
200 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun… Diğer Poğaça Tarifleri
Not:
Mayalı hamurlar da başarılı olmak istiyorsanız tüm malzemenin oda sıcaklığında olması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)